sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joe Fagin; Auf wiedersehen, Pet! (Towerbell Records, 1983; single) - Näkemiin vaan, Muru!



Joe Fagin; Auf wiedersehen, Pet! (Towerbell Records, 1983),
photo Jack Moody
TV-sarjojen ehdotonta eliittiä on ollut brittiläinen draamakomedia Näkemiin vaan, Muru! (Auf wiedersehen, Pet!). Sarjassa seurattiin englantilaisen työmiesporukan ottamuksia milloin missäkin päin maailmaa. Avauksessa 1983 oltiin Saksassa ja myöhemmin työmiehet ovat olleet mm. Espanjassa (1986), Kuubassa (2004) ja jopa Thaimaassa (2004).

Sarjan suosio on perustunut loistavan idean ja toteutuksen lisäksi karismaattisiin näyttelijöihin. Ydinporukka on ollut Dennis Patterson (näyt. Tim Healy), Wayne Norris (Gary Holton 1952-1985), Albert Moxey (Cristopher Fairbank), Leonard ”Oz” Osbourne (Jimmy Nail), Neville Hope (Kevin Whately), Brian ”Bomber” Busbridge (Pat Roach 1937-2004) ja Barry Taylor (Timothy Spall).

Gary Holton on ollut 70-luvulla Heavy Metal Kids-bändin solistina, Cristopher Fairbanks on löytynyt viime aikoina Doctor Whosta ja sitä ennen lukuisista muista TV-sarjoista, kuten Lovejoy ja Bergerac; elokuvapuolella mm. The Fifth Element, Alien 3 ja Batmanista 1989.  Jimmy Nail (oikealta nimeltä James Michael Aloysis Bradford)  on julkaissut ison nipun musiikkia, Kevin Whately on näytellyt poliisisarjoissa ( Ylikomisario Morse ja Komisario Lewis). Pat Roach on ollut niinkin suurissa elokuvissa kuten Kellopeliappelsiini, Kadonnen aarteen metsästäjä, Indiana Jonesin Tuomion Temppeli, Indiana Jones ja Viimeinen Ristiretki ja Robin Hood-varkaiden ruhtinas. Timothy Spallilta löytyy näyttelijäsuoritus mm. elokuvista Quadrophenia – 60-luvun kapinalliset, Kuninkaan puhe ja Harry Potter-elokuvat.

Näkemiin vaan Murun tunnusmelodia on tehnyt englantilainen Joe Fagin ja se nousi parhaimmillaan brittien singlelistalla kolmanneksi.





Joe Fagin; Auf wiedersehen, Pet! (Towerbell Records, 1983)


A; BREAKIN` AWAY

Äijäraspia. Breakin´Away on singer songwriter-tyylinen laulu, miltei lallatus. Letkeää moottoritiemusiikki, kunhan ajaa kaasu pohjassa alinopeutta vanhalla Transitilla. Elämänmakua ja flanellia; helppoja mielikuvia TV-sarjasta. Jäähyväiset ovat vain portti tulevaisuuteen. Saa laulaa mukana. Tarttuva.

B; THAT`S LIVING ALLRIGHT

Kappale on kuin tehtaanpilli. Hyvä tekosyy huuhtoa kurkku puhtaaksi.  Ensimmäinen tili ja elämä hymyilee edes tämän illan; huomenna päivä on uus. Ilman Muruakin kappale on tarttuva pieni hitti – paikallinen lihapiirakka. Veikeällä tiluttelulla aloitetaan, mukaan otetaan sekalainen taustakuoro ja sekaan heitetään muutama mielenkiintoinen koukku.  Aurinko nousee joka aamu, vaikkei sitä näe. Elämänmyönteisyyttä löytyy.



***- tähteä (asteikko 1-3 tähteä)



Näkemiin vaan, Muru on jättänyt jälkensä. Hörhöilevät kaverit olivat vahva osa nuoruutta. Olin kaveriporukan kesken Oz; taisi johtua nenästä. En myönnä. Myöhemmin puolisoni kanssa hohotimme sillanrakennus projektia Yhdysvalloissa ja nyt iloitsemme joka kerta Nevillen ja Barryn näkemisestä. Kuvaputkisukulaisia. Porukkaa on ikävä, mutta on edes muistot. Hyvät muistot.



Lähde: wikipedia

1 kommentti: